dinsdag 13 mei 2014

12 mei, Granada /Ronda

Het ietwat saaie landschap tussen Cambrils en Murcia, verandert zodra we het bord welkom in Andalusië passeren. Het landschap wordt weer groener, we zien grotwoningen en zelfs  sneeuw op de Sierra Nevada. Tegen half drie komen we aan op camping Reina Isabel in La Zubia, een voorstadje van Granada. Het is een kleine stadscamping met een erg leuk sfeervol terras waar we ’s avonds graag een glaasje drinken. Deze drankjes gaan altijd vergezeld van de heerlijkste tapas.
Zondag gaan we in alle vroegte op pad naar het Alhambra. Het hoogtepunt daarvan is het bezoek aan het Nasridenpaleis. In dit deel van het Alhambra worden telkens een beperkt aantal personen binnengelaten, vandaar dat men adviseert om de tickets vantevoren digitaal te bestellen.
Eigenwijs als wij zijn, gaan wij zonder te reserveren op pad (en dat nog wel op zondag). Haha, er zijn maar 4 mensen voor ons bij de kassa en we krijgen gelijk tickets voor half elf om het Nasridenpaleis te bezoeken.
Wat een indrukwekkend geheel! We zien de mooiste Moorse decoraties en voelen de sfeer van de diverse vertrekken. Het hoogtepunt is het Leeuwenhof, een patio die omzoomd wordt door 124 bewerkte zuilen met in het midden de fontein die door 12 stenen leeuwen ondersteund wordt. Prachtig!











Als we alles gezien hebben, gaan we de binnenstad van Granada in. Je merkt dat het een studentenstad is. Er heerst een heerlijke ontspannen sfeer, allemaal kleine straatjes met de leukste terrasjes en winkeltjes. Helaas zijn de winkeltjes op zondag gesloten. Nu moeten we dus nog wel een keertje terugkomen;-) 

Ronda

De reis van Granada naar Ronda is prachtig. Een mooi heuvelachtig landschap met ontelbare olijfboomgaarden, waarin de olijfbomen dicht tegen elkaar aan staan. Doordat de ondergrond steeds een andere kleur heeft, bijvoorbeeld beige, bruin, geel, rood, vormt het een heel mooi vlakkenpatroon (beetje zoals in Engeland).
We zetten de camper neer op camping El Sur, even buiten Ronda. Morgen kunnen we vanuit hier in ongeveer een half uurtje naar het Centrum lopen.
Prachtig, ik denk dat Ronda de mooiste en leukste stad in Spanje is en de natuur rondom Ronda is prachtig groen. Ronda ligt op een rotsplateau en wordt door een steile kloof in tweeën gesplitst. Het is een prachtig gezicht. 
Het eerste plaatje herken ik nog heel goed van "Wie is de Mol" van een aantal jaren geleden.








Morgen naar Francisca in Torreguadiaro, zin in!

1 opmerking: