zaterdag 17 mei 2014

17 mei, Torreguadiaro / Manilva / Gibraltar

Om 12 uur haalt Francisca ons op bij de camperplaats in Torreguadiaro. Wat is het leuk om elkaar weer te zien!
We laten de camper staan en stappen bij Francis in de auto. Na 3 minuten zijn we bij hun huis en maken we kennis met Auke. Wat een prachtige tuin en uitzicht hebben zij, je kunt vanuit het voor-/zijraam en de tuin de golven in de zee zien rollen. Het waait nogal en dus zijn er nogal wat golven. Mooi om te zien.
We kletsen de hele middag en halen oude herinneringen op. Wat heeft Cis een goed geheugen! Tussen ons is helemaal niks veranderd, we pakken zo draad van 33 jaar geleden weer op. Heel bijzonder.
Om 7 uur vertrekken we naar camping La Bella Vista in Manilva, dichtbij Torreguadiaro. We spreken af om vrijdag samen naar Gibraltar te gaan.






Donderdag wasdag. Na 2,5 week is het tijd om de boel eens op te ruimen en natuurlijk de was te doen. Op deze hypermoderne camping hebben ze prachtige wasmachines staan en door de –nog steeds- harde wind is de was zo droog.
Er draait steeds een kat om onze camper heen, hij wil steeds naar binnen en zoekt gezelligheid denk ik. Als we even niet opletten en ziet James de kat heerlijk op ons pas verschoonde bed liggen, haha.




Om half 10 vertrekken we naar Gibraltar. Gelukkig weet Francis in La Linea heel goed de weg en zo vinden we snel een parkeerplaats. We gaan lopend de grens over en dan met de dubbeldekker naar het centrum van Gibraltar. Gibraltar heeft een gezellig centrum, maar is verder niet veel meer dan een belastingparadijs. Na een uurtje of 2 hebben we het wel gezien en gaan lopend terug naar de auto. Francis kookt nog een heerlijke bamie en daarna laat zij ons nog mooie omliggende dorpjes zien, waaronder San Roque en brengt ons terug naar de camping.



We nemen afscheid met de afspraak dat we zulle skypen en elkaar toch wat vaker zullen opzoeken. Het waren heel gezellige dagen en het meest bijzondere vind ik dat we nog net zo vertrouwd met elkaar zijn als 33 jaar geleden;-))


1 opmerking:

  1. Ik herken Francisca ook niet meer echt Tineke, ik dacht dat ze langer was;-)

    BeantwoordenVerwijderen