maandag 26 mei 2014

Woensdag 21 mei vertrekken we naar Portugal.
Dinsdagavond hebben we nog een erg leuke avond in Sevilla gehad. We hebben eerst een flamencoshow bijgewoond, erg leuk in een heel klein zaaltje met een fantastische gitarist, een zangeres en een geweldige danseres. Wát een spirit. Normaal zouden we het gezang niet mooi gevonden hebben, maar in combinatie met het dansen en de expressie op de gezichten, was het prachtig. Daarna heerlijk tapas gegeten en op de fiets terug. We hadden geluk, toen we net thuis waren begon het verschrikkelijk hard te regenen. De volgende ochtend was het gelukkig weer droog;-)




We gaan eerst naar een camping in Cabanas bij Tavira. Omdat hier verder niets te doen is, vertrekken we vrijdagochtend naar Albufeira. Hier staan we op Parque de Palmeira. Dit is een oud voetbalveld naast het nieuwe voetbalveld. De opbrengst van de camperplaats komt ten goede aan de voetbalclub. Vanaf deze camperplaats kunnen we prima lopend naar het centrum en het strand.


De afgelopen drie dagen in Portugal hebben nog geen Nederlander gezien. Haha, dit verandert op het moment dat we zaterdagochtend boodschappen doen bij de Lidl in Albufeira. Hier doen de Nederlanders hun inkopen, vooral veel jongeren die tussen eindexamen en uitslag in zitten. Winkelwagens vol bier en zakken chips werden de Lidl uitgereden.

Albufeira is een echte vakantieplaats waar alle touroperators heen vliegen. Heel veel Engelsen ook. Het is een leuk, sfeervol stadje met veel terrasjes, leuke pleintjes en heel veel souvenirwinkeltjes.



Het is jammer dat het steeds zo hard waait. Hierdoor is het niet fijn om buiten te zitten. Het waait trouwens de hele vakantie al erg. We hebben dan ook nog maar drie avonden buiten kunnen zitten; onze eerste avond in Cambrils en twee avonden in Granada. We willen morgen nog een dag naar Lagos en daarna gaan we het binnenland in, wellicht is het daar beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten