dinsdag 20 mei 2014

20 mei, Sevilla

We staan op Area de Autocaravanas in Sevilla. Dit is niet meer dan een groot parkeerterrein langs de rivier waar we beveiligd kunnen staan. Wel is er Wifi in een ongezellig hokje bij het kantoor, maar er ís Wifi én het is heel dicht bij het centrum.
We gaan gelijk op de fiets Sevilla verkennen. Het ziet er prachtig uit met overal groene parkjes en een prachtig park, plaza de Espagna. Ook zie je hier heel mooie bomen met blauwe bloemen. Haha, ik stond te kijken en krijg gelijk een soort boon op m’n hoofd. Volgens mij zitten er zaadjes in, dus dit ga ik thuis eens proberen te kweken.
’s Avonds weer Divorce kijken, het blijft leuk;)


Maandag op de fiets naar het centrum. Wat ons opvalt dat alle grote Spaanse steden het goed voor elkaar hebben voor de fietsers. Overal zie je ruime fietspaden en als de fietspaden ophouden, mag je verder over de stoep fietsen. Super handig.
Eerst gaan we de stad in want ik heb hemdjes nodig. Zo komen we bij C&A en daar koop ik twee hemdjes voor samen 11 euro, haha “C&A is toch voordeliger”.
We fietsen kriskras door de stad en zien al het moois dat Sevilla te bieden heeft. Wat wij bij het Alhambra verwachtten, grote wachtrijen, zien we hier wel bij het Real Alcázar.
De derde grootste cathedraal van Europa de Giralda is groot, maar valt qua schoonheid een beetje tegen. Zo ook de Metropol Parasol, wel een prachtig modern bouwwerk, maar het staat erg weggedrukt tussen de bestaande bebouwing.
Het park met het plaza de Espagna vinden we prachtig. In de gracht om het paleis, kan men met een bootje varen én natuurlijk overal de paardenkoetsjes, erg romantisch.







Maar ’s avonds, dan wordt het pas echt gezellig. Overal terrasjes en straatmuzikanten. Wij slenteren door de kleine straatjes iets verder weg van het toerisme en vinden prachtige pleintjes en straatjes met leuke kleine restaurantjes. Ondanks dat we ’s middags al een menu del dia hebben gehad, kunnen we toch de verleiding niet weerstaan om nog lekker tapas te gaan eten. (grrrr, het gaat niet goed met ons gewicht;-()


We besluiten om nog een dag te blijven zodat we nog een flamencoshow kunnen bijwonen. Kunnen we gelijk nog even door de gezellige straatjes slenteren;-).

2 opmerkingen:

  1. Ik zit uw blog te lezen om dat jullie een stukje schrijven over camping Pelinos waar wij over 2 weken naartoe gaan. Hier hebben wij na jullie stukje nog meer zin in!
    Nu vraagt u zich af welke bomen dat zijn in Sevilla. Dit zijn Jacaranda's. Wij hebben ook wel eens zaadjes geplant maar ons is het niet gelukt om ze op te kweken. Ben benieuwd of het u wel lukt.
    Groeten Madhurya

    BeantwoordenVerwijderen