zaterdag 31 mei 2014

31 Mei

Lagos is 10 keer leuker dan Albufeira. Veel kleinschaliger en authentieker. We hebben er heerlijk door de straatjes en langs de kust geslenterd én natuurlijk lekkere gegrilde vis gegeten.
Wij weten dat in de zuidelijke landen erg laat gegeten wordt en daarom gaan we ook steeds laat eten. En toch hebben wij het eten altijd al op voordat de rest komt. Komen we er vandaag pas achter dat het in Portugal een uur vroeger is. Vandaar ook dat wij altijd het vroegst van alle campinggasten wakker waren;-)
Vandaag dus (na 7 dagen in de toekomst geleefd te hebben) onze klokken bijgezet zodat we in Evora en Lissabon op een gezelliger tijdstip gaan eten.






Woensdagavond staan we op een camping in Castro Verdo. Als we uit het raam van de camper kijken zien we een aantal bomen waarin Ooievaars hun nesten hebben. Er zijn een heleboel jonkies en dat is een prachtig gezicht. Verder is er in Castro Verde niet zoveel te doen. Oh ja, haha ze hebben een olielampjes museum.





Nog 150 km naar het noorden en we staan op www.campingalentejo.com
Dit is een erg leuke camping in de buurt van Evora. De camping is van een Groninger die zijn jeugd in Zuidwolde en Eelde heeft doorgebracht. Het ziet er werkelijk fantastisch, zelfs een beetje gelikt uit, zonder het prachtige Portugese landschap te kort te doen. 
Hier blijven we een paar dagen, gewoon om te kamperen én natuurlijk de omgeving te bekijken met als hoogtepunt Evora.





1 opmerking:

  1. Wat een leuke verhalen! Volgens mij genieten jullie volop!

    Groetjes,
    Claudia, Ryan en Faye

    BeantwoordenVerwijderen